Huurrecht

Wordt uw huurcontract niet verlengt en bent u het daar niet mee eens? Wilt u uw contract opzeggen en komt u er niet onderuit met de verhuurder? Dan staan wij van AdviceParadise voor u klaar om u daarin op juridisch gebied te helpen.

Wij aarzelen ook niet om in het ergste geval voor u te procederen bij het kantongerecht.

Wat houdt het huurrecht precies in?

Het huurrecht gaat over de regels op het gebied van huur. Huur is een overeenkomst waarbij de verhuurder verplicht is een zaak of een gedeelte daarvan aan de huurder te verstrekken, en waarbij de huurder recht heeft op de zaak of een gedeelte daarvan door zich aan die verhuurder te verbinden doormiddel van een tegenprestatie.

Vaak gaat het bij huurrecht over de huur van kamers of huizen, echter kan het ook over de huur van een auto, fiets of iets anders gaan.

De regels van het huurrecht zijn te vinden in artikel 7:201 t/m 7:310 BW en vaak ook in de uitspraken van rechters. Veel artikelen en uitspraken dus en het neemt veel tijd in beslag om ze zelf allemaal te bestuderen en toe te passen op uw situatie. Daarom zijn wij er voor u om u daarin te adviseren en/of te helpen met een mogelijk proces.